Кубок Європи з флористики 2020. Все, що треба знати.

Кубок Європи з флористики 2020. Все, що треба знати.

Update! У зв'язку із пандемією COVID-19 Кубок Європи перенесено на 16-18 квітня 2021 року.

Зміст:

Як дістатися?

Вартість квитків

Програма конкурсу

Суддівство та судді

Учасники

Конкурсні завдання

Раз на чотири роки Міжнародна флористична організація Florint збирає найсильніших флористів та проводить найпрестижніше змагання з флористики у Європі — Кубок Європи з професійної флористики.

Цьогорічний EUROPA CUP пройде в Польщі, в Міжнародному Конгрес Центрі у місті Катовіце 5 - 7 червня 2020 року.

Як дістатися?

Дістатися до Катовіце з Києва можна автобусом (орієнтовно 800 грн, якщо купувати завчасно) або літаком, наприклад, авіакомпанією Ryanair без пересадок (орієнтовно 1800 грн в обидва кінці).

Але зручно і цікаво можна потрапити на Кубок Європи групою однодумців-флористів. Асоціація Українських Флористів пропонує поїздку організованою групою в автобусі хорошого класу, з проживанням у готелі (на вибір — хостелі) поруч з Конгрес Центром та бонусними екскурсіями до Кракова та на соляні шахти Величка. Вартість поїздки: проживання у хостелі - 360 €, проживання у готелі - 460 €. Вартість поїздки не включає вартість квитків на захід. З приводу веселої, цікавої та пізнавальної поїздки контактуйте з Іриною Бєлобровою +38 067 572 38 18.

Вартість квитків на EUROPA CUP 2020.

Квиток на один день - 170 PZL (приблизно 1100 грн). Включає вхід на конкурс і виставку, шоу "4 частини світу", семінари, вхід в зону експонентів та ресторанну зону.

Квиток на два дні - 300 PZL (приблизно 1900 грн). Включає вхід на конкурс і виставку, шоу "4 частини світу" семінари, вхід в зону експонентів та ресторанну зону.

Квиток на шоу "Masters of Masters" коштує 260 PZL (приблизно 1670 грн)

Майстер-квиток - 1700 PZL (приблизно 10900 грн). Включає вхід на всі заходи та шоу "Masters of Masters", Гала гранд-фінал Чемпіонату та After Party.

Програма

П’ятниця, 05.06.2020 року:

Конкурсні завдання: 3 завдання — прикраса столу (подробиці про всі завдання дивіться нижче), велика форма та сюрпризне завдання.

1) Виставка учасників

2) Шоу "4 частини світу" - шоу показ видатних флористів з Європи, Азії та Латинської Америки, включно з амбасадорами Кубку - Piet Van Kampen, Dmitry Turcan, Frederic Dupre, Klaus Wagner, Tomas De Bruyne, Bart Hassam, Daniel Santamaria, Tamás Mezőffy, Elly Lin, Andrew Filonenko, Natalia Zhizhko.

3) Шоу "Masters of Masters" де виступлять 10 колишніх чемпіонів Європи.

Субота, 06.06.2020 року:

Конкурсні завдання: 2 завдання — флористична прикраса для танцівниці та ще одне сюрпризне завдання.

1) Семінари від провідних спеціалістів квіткової індустрії, дискусійні панелі про перспективи розвитку галузі

2) Виставка учасників

3) Гала гранд-фінал Кубку. Останнє конкурсне завдання, шоу та оголошення переможців.

4) After Party - танцювальна вечірка з живою музикою всю ніч

Неділя, 07.06.2020 року:

1) Виставка учасників

2) Майстер-класи для дітей

3) Благодійний аукціон

4) Семінари по догляду за рослинами та поєднанню кольорів

5) Художні виступи

Суддівство та судді

Конкурсанти оцінюватимуться за міжнародною системою суддівства «FLORINT 100 балів».

Членів журі буде п'ятеро. Кожен окремо може надати максимум 100 балів, в які включено оцінки за ідею, колір та композицію. Оцінювання техніки відбувається колегіально усіма члени журі разом.

Максимально можливий бал, який може отримати учасник - 500 балів. Для довідки — в попередньому Кубку Європи, що відбувся в Генуї у 2016 році переможець — угорець Tamas Endre Mezoffy набрав 451,96 бала.

Судівський склад EUROPA CUP 2020:

1) Rosa Valls, Іспанія

2) Siv Engen Heimdahl, Норвегія

3) Sergey Karpunin, Росія

4) Mariola Miklaszewska, Польща

5) Han Fokkink, Нідерланди

Головуватиме у суддівстві - Thomas Ratschker з Німеччини. Він відповідає тільки за правильність підрахунку голосів, їх оголошення та розв'язання суперечок у результатах, якщо такі виникнуть. Проте, він не має права брати участь у самому оцінюванні змагань.

Крім шести високоповажних суддів за дотриманням правил конкурсу, використанням тільки затверджених матеріалів, дотриманням допустимих розмірів аранжувань та відведених термінів слідкуватиме Технічний комітет. Він має право знімати бали, надані суддівською колегією.

Технічний комітет EUROPA CUP 2020:

1) Tracy Tomlinson, Велика Британія, голова комітету

2) Ferenc Kruzslicz, Угорщина

3) Karolina Ładyżyńska–Skrzypek, Польща

4) Annemie Duchateau, Бельгія

Учасники

Взяти участь у конкурсі має право будь-який флорист, котрого висуває регіональна Асоціація флористів будь-якої країни світу. Пріоритетне прийняття до участі Florint надає, звісно, членам своєї організації. Але, вартість участі відрізняється. Наприклад, країна-член Florint сплачує за участь 1500 €, країна кандидат у члени - 2000 €, будь-яка інша країна — аж 5000 €. До речі, поки що, Асоціація Українських Флористів має статус кандидата у члени організації Florint. Сподіваємося, що на наступний Чемпіонат Україна вже стане повноправним учасником цієї організації!

Поки що не відомо повний склад учасників та країн, що змагатимуться у Кубку Європи з флористики 2020 року (обов'язково повідомимо, як тільки дізнаємося; підписуйтесь на нас в Facebook та Instagram, щоби знати більше), але реєстрація на конкурс вже завершилася. В тому числі й від України.

Завоювати перемогу для України випала честь добре відомій київській флористці, власнику студії квіткового дизайну "Флореаль" - Маріанні Дебчинській (подробиці кар’єри - тут). 

І ми всі будемо вболівати за неї, як за рідну кров!

Вперед, Маріанно, до перемоги!

Маріанна Дебчинська має неабиякий досвід в міжнародних змаганнях, де займала досить високі місця і не раз перемагала.

На Кубку Європи з флористики 2020 їй та всім учасникам необхідно буде виконати шість завдань об'єднаних загальною темою — МУЗИКА.

Завдання

Перше завдання. Прикраса столу. 90 хвилин.

Тема - "У кожному житті є саундтрек".

Аранжування столу повинно бути прикрасою для зустрічі випускників та втілювати натхнення конкурсанта улюбленою піснею з її (його) країни. Форма та розмір флористичних композицій може бути вільною, але зручною для розміщення шістьох людей. І це при розмірі столу всього 2 на 2 метри.

Друге завдання. Інсталяція. 120 хвилин.

Тема - "Танець під дощем".

Ця інсталяція буде найбільшою за розміром роботою конкурсантів. Висота не повинна перевищувати 2,5 метри, а периметр 2 на 3 метри. Техніка — вільна. Візуально робота повинна передати глядачу красу танцю та його рух. Обов'язкова вимога — мінімум 50% рослинного матеріалу повинно бути поставлено у чорну флористичну губку Oasis® BLACK IDEAL (друзі, якщо Вам подобається така піна, і не відлякує її вартість, готові поповнити нєю свій асортимент. Пишіть нам про це!).

Третє завдання. Музичний сюрприз №1. 60 хвилин.

Завдання про яке конкурсанти дізнаються тільки за 15 хвилин до початку. Виконання особисте, без помічників. Техніка — вільна. Зі своїх речей дозволяється користуватися тільки інструментом, все інше — від організаторів. Учасники не знатимуть ні асортимент квітки, ні що саме треба бути зробити.

Як правило, це може бути аранжування з квітів у горщиках чи букет.

Четверте завдання. «Королева, що танцює». 120 хвилин.

Завдання — прикрасити тіло танцівниці квітами, надихаючись музикою, що буде лунати у той момент (учасники знатимуть, що це за трек завчасно).

Оздоблення повинно виконуватися на манекені або помічнику, а тільки в останні 30 хвилин на представленій моделі. Прикраса не повинна ускладнювати її рух та дозволяти вільно танцювати. Форма і техніка — вільні.

П'яте завдання. Музичний сюрприз №1. 60 хвилин.

Умови ті ж самі, що й у першому сюрпризі.

Шосте завдання. Букет. "Життя дуже схоже на пісню". 60 хвилин.

Ця робота повинна відбивати емоції учасника, викликані композицією "Espana Forever" гурту Maanam.

Букет за розміром та вагою повинен дозволяти взяти його з вази та тримати однією рукою. До речі, підбір вази судді будуть оцінювати теж.

Ця композиція буде зроблена на сцені під час Гала гранд-фіналу Кубку де відбудеться і нагородження переможців!

Сподіваємося, що серед переможців буде і наша Маріанна Дебчинська!

Гуртуймося та давайте підтримувати її та престиж української флористики разом!



Замовляйте легко, творіть натхненно разом із Flor Bazar!
Сотні флористичних товарів у нашому інтернет-магазині
Пн
09:00 - 17:00
Вт
09:00 - 17:00
Ср
09:00 - 17:00
Чт
09:00 - 17:00
Пт
09:00 - 17:00
Сб
Вихідний
Нд
Вихідний
с. Колонщина, Бучанський р-н, Київська обл.